Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 538 | 539 | (Page 540) | 541 | 542 | .... | 621 | newer

  0 0

  ŽENU SU POKUŠALI REANIMIRATI, ALI JE NAŽALOST PREMINULA Jučer,  11.06.2018. god. u 16:40 sati zaprimljena je dojava o ženskoj osobi koja pluta u moru u auto kampu Stupice. Kupači su osobu izvukli na obalu te pokušali reanimirati, osoba je preminula na mjestu događaja. (rex)

  0 0

  DA LI ĆE KAPETAN ISTRE 1961 OSTATI I DALJE U PULI NA POSUDBI Jučer je održana prva prozivka igrača Osijeka, ali na spisku od 31 igrača nije bilo ''pulskog'' junaka Aljoše Vojnovića. Pošto Aljo ima još godinu dana ugovor s matičnim klubom postavlja se pitanje, da li je to znak da će kapetan Istre 1961 i slijedeće sezone u boljim uvjetima (financijskim i travnatim) predvoditi zeleno-žuti tim na nemirnim vodama HNL-a. Drugom igraču sa posudbe iz Osijeka Nikoli Matasu 30. lipnja 2018. ističe ugovor s Osijekom, pa je i to prilika da se desni bok pulskog prvoligaša već u startu dobro riješi. Tada bi s dvojicom Osječana, nekolicinom domaćih igrača, te Dinom Halilovićem i Dejanom Maksimovićem koji su pod ugovorom, trener Darko Raić Sudar krenuo u novu avanturu, očekujući rasplet utakmice Španjolska : Končarovi, koja bi rezultirala popunjavanjem rostera. (rex)

  0 0

  PRIJAVLJEN 29-GODIŠNJI DRŽAVLJANIN BRAZILA Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila sumnju da je 29-godišnji državljanin Brazila počinio kazneno djelo prijetnja. Muškarca se sumnjiči da je 11. lipnja oko 14 sati, u Rizzijevoj ulici u Puli, došao do 50-godišnjeg policijskog službenika koji se u tom trenutku nalazio van službe te mu je, znajući da se radi o policijskom službeniku, uputio prijetnje smrću. Potom je iz automobila izvadio metalnu stolicu i njome udario 50-godišnjaka, nakon čega ga je nastavio vrijeđati i prijetiti mu. Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (Rex)

  0 0

  SPOT SNIMIO I MONTIRAO MAURO GIORGI Nova pjesma Serđa Valića i Lidije Percan „To je Istra“ koja je nedavno promovirana na slavljeničkom koncertu ove istarske glazbene dive, nedavno je dobila i prateći videospot. Snimanje se odvijalo u konobi Danijeli u istoimenom mjestu kraj Kringe, a uz poznate pjevače u njemu su sudjelovali i Valićevi prijatelji koji su, uz pjesmu, iće i piće stvorili pravu atmosferu dobrih istarskih konoba. -Zahvaljujem domaćinima, vlasnicima i osoblju konobe Danijeli koji su nas ugostili za snimanje i pripremom svojih delicija dočarali sve gušte Istre koji se spominju u pjesmi, kaže Valić. Pjesma je naime, jedno zanimljivo gastro putovanje kroz sve krajeve Istre. Ima veseli ritam koji poziva na ples, a u njoj se spominju gotovo svi najznačajniji istarski gastro proizvodi i delicije, vezani uz brojene gradove, općine i fešte diljem našeg Poluotoka. Videospot je snimio i montirao pulski glazbenik Mauro Giorgi, a može se pogledati na Youtubeu i domaćim TV postajama. Serđo i Lidija promociju pjesme i spota nastavljaju na radio i TV postajama. (rex)

  0 0

  OBAVIJESTI SU NA STRANICAMA GRADA PULE I DJEČJIH VRTIĆA Povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće objavilo je danas Prijedlog liste reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2018./2019. na području grada Pule, kao i Odluku o odbijanju prijava za upis u toj pedagoškoj godini.   Prijedlog liste za vrtić i za jaslice donesen je radi bolje preglednosti prema bodovima i prema abecednom redu. Prijedlog liste reda prvenstva upisa i Odluka o odbijanju prijava za upis u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2018./2019. objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim web stranicama Grada Pule (http://www.pula.hr) te službenim stranicama DV Pula (http://www.dvpula.hr), DV Mali svijet (http://www.dvmalisvijet.hr)  i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (http://www.rintintin.hr). Prigovore na Prijedlog liste reda prvenstva roditelji odnosno staratelji mogu podnijeti u pismenom obliku unutar 5 dana od objave, zaključno sa utorkom, 19. lipnja 2018. godine. Prigovori se predaju u pisarnici Grada Pule, Stara tržnica 1, Pula, u uredovno radno vrijeme: ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8.00 do 14.30 sati te srijedom od 11.30 do 15.30 sati ili na e-mail pisarnice: pisarnica@pula.hr. Nakon isteka roka za prigovore i donošenje odluka po prigovorima, Povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće utvrdit će konačnu Listu reda prvenstva upisa u dječji vrtić prema skupinama. Uvid u navedene Odluke moguće je samo uz Internet šifru koju su roditelji zajedno sa uputom o korištenju dobili na Potvrdi za prijem dokumentacije. Na taj način osigurali smo ograničen pristup koji ne ugrožava transparentnost, pravednost jedinstvenih upisa u Gradu Puli, a zbog podataka djece koje sadrži, štiti njihovu privatnost. Stranke u postupku, odnosno svi roditelji koji su dostavili dokumentaciju mogu na taj način imati uvid u Odluke i prateće liste i ukoliko to smatraju potrebnim, dostaviti prigovor. Upute za pristup rezultatima upisa putem web servisa: Otvoriti web stranicu servisa http://evrtic.pula.hr/RezultatiUpisa.aspx Poveznica za pristupanje web servisu dostupna je i na službenim stranicama http://www.pula.hr, www.dvpula.hr, http://www.dvmalisvijet.hr i www.rintintin.hr . U polje „Šifra“ unijeti znakove ispisane na polju „Internet šifra“ koje se nalazi ispod rednog broja potvrde. Nakon unosa znakova u polje „Šifra“ kliknuti na polje „Potvrdi“. Potvrdom valjane zaporke, prikazat će se datoteke s rezultatima upisa. Svaku prikazanu datoteku možete preuzeti. (rex)

  0 0

  NOVIGRAD OVOG VIKENDA POSTAJE VELIKA ČAROBNA POZORNICA Predstojećeg vikenda, u subotu 16. i nedjelju 17. lipnja, u Novigradu će se održati dvodnevni međunarodni Festival uličnih čarobnjaka, pod nazivom Čarobni NoviGrad. Ulice, trgovi i parkovi u starogradskoj jezgri Novigrada postat će na dva dana velikom otvorenom pozornicom, koja će publici dati priliku da nakratko uroni u svijet mašte. Brojni izvođači iz Italije, Nizozemske, Njemačke, Srbije i Hrvatske i ove će godine Novigrad tijekom dva dana festivala pretvoriti u grad cirkuske čarolije. Čarobnim NoviGradom zavladat će klaunovi, hodači na štulama, akrobati, čudnovate životinje, „najjači ljudi“, te drugi ulični umjetnici i performeri. Program će započeti u subotu u Parku novigradske biskupije u 19:30, predstavom za djecu „Gusarsko kazalište kapetana Dade“, slovenske kazališne trupe KUD LJUD, a nastavlja se potom raznim sadržajima na nekoliko festivalskih lokacija unutar novigradske povijesne jezgre. Iako je nezahvalno bilo što izdvajati, možemo tek istaknuti kako nas na ovogodišnjem novigradskom FUČ-u očekuju neobični veliki nojevi Teatra Pavana iz Amsterdama, koji će publiku zasigurno očarati svojom ljepotom i neobičnim hodom gradskim ulicama. Trebat će međutim pripaziti da slučajno ne završite u kanti za smeće, jer na FUČ dolazi i Duo ComicCasa, koji jako voli počistiti sve što im se nađe na putu. Bit će tu i neobični klaun Pallotto, kojemu sve čega se primi – ekspodira! Osim što će moći uživati u programima koje će za njih izvoditi sudionici ovogodišnjeg Čarobnog NoviGrada, posjetitelji će se u nekima od cirkuskih vještina i sami moći oprobati. U nedjelju su naime na programu dječje radionice cirkuskih vještina, koje će se održati u Parku Novigradske biskupije od 19 do 20 sati, kako bi se najmlađa – i najvjernija - festivalska publika, i sama okušala u majstorskim čarolijama. Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju izvan komercijalnih cirkusa, te se usredotočuju na ulično izvođenje. Program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja, a što je posebno važno, u potpunosti je besplatan! Suorganizatori Čarobnog NoviGrada su pulska udruga Čarobnjakov šešir i TZG Novigrada-Cittanova, koja je uz Grad Novigrad-Cittanova i Istarsku županiju jedan od pokrovitelja festivala. Sve ostale informacije o Čarobnom NoviGradu kao i detaljni program festivala mogu se pronaći na službenim mrežnim stranicama http://www.fucfestival.com (Rex)

  0 0

  REKONSTRUKCIJA CENTRALNE ZGRADE KUPALIŠTA IDE U DOGOVORU SA KONZERVATORIMA Nakon mnogih upita što je sa kupalištem Stoja i postoji li mogućnost da se u dogledno vrijeme ono sanira i obnovi, upitali smo nadležne službe Grada Pule kakva je trenutna situacija i vrlo brzo dobili smo odgovor: ''Kupalište Stoja upisano je u registar kulturnih dobara Republike Hrvatske i sve aktivnosti na kupalištu potrebno je provoditi sukladno posebnim uvjetima i prethodnom odobrenju Konzervatorskog odjela u Puli. U 2017. godini izrađena je projektna dokumentacija za uređenje kupališta što podrazumijeva snimak postojećeg stanja i izradu elaborata geomehaničkih istraživanja potrebnih za izradu projekta rekonstrukcije centralne zgrade kupališta, sve s ciljem konstruktivne sanacije centralne zgrade kupališta koja je planirana po završetku turističke sezone. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva kulture, a sama dinamika sanacije definirat će se sukladno uputama i uvjetima Konzervatorskog odjela, u skladu sa preuzetim ugovornim obvezama.'' (Rex/foto:Manuel Angelini)

  0 0

  OSIM ZELENE BOJE, RGB RASVJETU AKTIVIRA VLAK SVOJIM PROLASKOM Dizajn rasvjete Zelenog mosta u Zagrebu, realiziran prema projektu Deana Skire i njegovog tima, osvojio je prestižnu IES Special Citation nagradu u New Yorku. Nakon što je u svibnju nagrađen s Award of Merit, ocjenjivački sud odlučio je dodijeliti mu posebnu nagradu koju dobivaju projekti s iznimno kreativnim i originalnim idejama. Special Citation prepoznaje izniman pristup u dizajnu rasvjete uz korištenje svjetla kao umjetničke forme. Svečana dodjela održat će se u Bostonu 9.kolovoza povodom 45-te godišnjice održavanja konferencije IES Illuminating Engineering Society. - Veliko nam je zadovoljstvo primiti ovakvu značajnu nagradu u međunarodnoj konkurenciji s projektima koji iza sebe imaju renomirane timove i globalne investitore. Ponosni smo što možemo doprinijeti promociji naše države i u ovako specijaliziranom segmentu kao što je dizajn rasvjete i arhitektura, rekao je Dean Skira, ujedno i jedini dizajner rasvjete iz Hrvatske s članstvom u međunarodnim udruženjima IES Illuminating Engineering Society i IALD International Association of Lighting Designers. Dizajn rasvjete željezničkog mosta, poznatog i kao Hendrixov most, ističe njegovu prepoznatljivu zelenu boju, dok RGB rasvjetu aktivira vlak svojim prolaskom što svjetlosni efekt čini dinamičnim ovisno o voznom redu Hrvatskih željeznica. Projekt je započeo 2014. te je uz podršku i suradnju s Gradom Zagrebom i HŽ Infrastrukturom d.o.o. realiziran u svibnju 2017. Skirini projekti poput Eurasia tunela koji povezuje Europu i Aziju, Svjetlećih divova u Puli i uvale Čikat te proizvodi čiji dizajn potpisuje, dobili su dosad brojna priznanja u Hrvatskoj i u svijetu, a nedavno je nagrađen i za dizajn kružnog toka u Puli IALD nagradom u Chicagu. (Rex)

  0 0

  VELIKI IZBOR RIBA I ŠKOLJAKA Danas je na ponudi pulske ribarnice bilo za svakog po nešto uz veliki izbor riba i školjaka. Ipak, za oko nam je zapeo rekorder zubatac od 8,56 kilograma koji je već našao svog kupca. Tako se na ribarnici mogu od riba između ostalog pronaći brancini (od 70 do 200 kuna), orade (od 70 - 120 kuna), škarpine (300 kuna), raža (60 kn), srdele (20 kn), tuna (150 kn), škombri (60 kn), ali i folpi (50 kn) i škampi (200-250 kn). Od velikog izbora školjaka izdvajamo kanaštrele (40kn), Jakovljeve kapice (100 kn), dondole (130), mušule (100 kn) i rumenke (110 kn). (rex/foto: Manuel Angelini)

  0 0

  OVOG ČETVRTKA OD 14-19 SATI SVI STE POZVANI NA DAN OTVORENIH VRATA Medulin FM novi je radio na istarskoj medijskoj sceni koji već nekoliko mjeseci plovi na „valovima pozitive“ i privlači sve veći broj slušateljica i slušatelja. Od 8. svibnja Medulin FM preselio je u novouređene prostorije na medulinskoj placi točnije u prizemlju Multimedijalnog centra na adresi Centar 58, Medulin. Samo preseljenje prošlo je bez problema i u veseloj i radno atmosferi, a ovog četvrtka 14.6. Medulin FM otvara svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje. Od 14.00 do 19.00 sati moći će se razgledati novouređeni prostori radijskog studija i redakcije, prenijeti lijepe želje i pozdravi u eteru i doživjeti cjelokupan proces rada radio postaje. Neformalno druženje s vedrom ekipom Medulin FM-a nastaviti će se u 21.00 sat na placi uz svirku grupe Sakramenski.  Tim povodom Maja BIzjak glavna urednica Medulin FM-a i predsjednica Uprave Medulinske rivijere d.o.o. izjavila je „ S nestrpljenjem smo očekivali taj dan, dan kada se napokon vraćamo kući, na našu medulinsku placu, među naše ljude. Tromjesečno se čekanje uvelike isplatilo jer smo uselili u krasne nove prostore, s novom opremom i modernim uređenjem i dobili uvelike bolje uvjete rada.  Ovim se putem zahvaljujemo dragim ljudima iz Urbisa koji su nas zaista lijepo primili i s kojima smo se rado družili. Naš je radio-izlog ciljano smješten na placi kako bismo bili bliži sumještanima, pratili događanja i bili dio zajednice. U uređivanje prostora studija i redakcije veličine 20 m2 Općina Medulin uložila je oko 100.000 kuna u zamjenu stolarije, elektroinstalacijske, zvučno-izolacijske, knauferske i ličilačke radove te postavljanje laminata. Medulinska rivijera d.o.o. uložila je dodatnih 350.000 kuna u radio i računalnoj opremi, namještaju i vidljivosti u obliku obljepljivanja radio izloga, službenog vozila i ostalih promo materijala“.   Medulin FM s nove lokacije kreće i s novim emisijama koje možete slušati na frekvenciji 95,00 MHz ali i putem live streaminga  na koji možete otići direktno sa www.medulinfm.com .  Program ove mlade radijske postaje mozaičan je i orijentiran k aktivnostima lokane zajednice Općine Medulin ali i ostalih naselja južne Istre.  Uz informiranje, misija Medulin FM-a jest educiranje zajednice i stvaranje dodatne vrijednosti zajedništva realizacijom brojnih tematskih gostovanja o kulturi, narječju, zavičaju, vjeri, mladima, civilnom društvu, gospodarstvu, poljoprivredi, ribarstvu, zdravlju, nacionalnim manjinama, kućnim ljubimcima i drugim temama. Zahvaljujući novoj opremi sredinom svibnja započela je realizacija radio emisija s direktnim javljanjem slušatelja u eter putem telefonskog poziva, poput subotnje radio butige „Ki čapa čapa“, ali i drugih telefonskih javljanja s terena u ulozi direktnog izvještavanja i prenošenja atmosfere događanja. Uvedena je i tjedna emisija „Drito s place“ o radu i aktivnostima Općine Medulin.  „Medulin je najjača turistička općina u Istri i Hrvatskoj, pa je logično da i radio program bude prilagođen potrebama domaćih i stranih gostiju naše rivijere. Tako na Medulin FM-u uvodimo ljetnu shemu programa: radimo duže, od 6.30 do 21.00 sat i uvodimo „Turistički navigator“ - dnevni prilog informacija o svim događanjima, koncertima, izložbama  i drugim kulturnim i sportskim manifestacijama u južnoj Istri. „Turistički navigator“ emitirati će se svaki dan u 14.30, 16.30 i 18.30 sati, na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku. Vjerujem da će te turističke informacije biti od koristi i domaćem slušateljstvu kao prijedlog kamo, što i kada posjetiti  i pritom se dobro se zabaviti. I tijekom ljetnih mjeseci zadržati će se jutarnje emisije u 10.15 sati:  radnim danom „Tema dana“, subotom „Mozaik“ emisija te „“Duhovne misli“ nedjeljom. Popodnevne emisije „Drito s place“ četvrtkom i  subotnja radio butiga „KI ćapa ćapa“  emitirati će se u 13.15 sati. A svakim danom u večernjoj emisiji u 20.15 sati donosimo raznovrsne sadržaje i vruće ljetne teme“ istaknula je Maja Bizjak  i pozvala sve slušatelje Medulin FM-a da se pridruže na velikoj fešti u četvrtak od 14 do 19 sati. (REX)

  0 0

  POLICIJA TRAGA ZA NEPOZNATIM POČINITELJIMA Policijski službenici tragaju za počiniteljima, koji su prethodnih dana na pazinskom i umaškom području otuđili razne građevinske alate i dijelove radnog stroja. U noći s 8. na 9. lipnja, u mjestu Češići na području Gračišća, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u izgradnji i garažu, pri čemu je otuđio razne građevinske i stolarske alate. Time je 65-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna. U noći s 10. na 11. lipnja, nepoznati je počinitelj prerezao ogradu i ušao na deponij na području Novigrada te je otuđio dijelove radnog stroja Hyundai 35Z-9, čime je 43-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. (Rex)

  0 0

  NAKON REANIMACIJE PREBAČENA U KBC RIJEKA U utorak 12. lipnja oko 10:20 sati zaprimljena je dojava da je u AC „Koversada“ iz mora izvučena jedna osoba koja se utapala. Na mjesto dojave upućen je tim hitne medicinske pomoći i nakon izvršene reanimacije osoba je prevezena u KBC Rijeka na daljnju medicinsku obradu. (Rex/foto arhiva)

  0 0

  POSADA JE NA PUT KRENULA U UTORAK, 12.6. U 18 SATI IZ LUČICE MANDRAČ U utorak, 12. lipnja 2018., u 18 sati iz lučice SRD Mandrač, na put oko svijeta krenula je jedrilica HIR3 i njen kapetan Saša Fegić. Čuvena jedrilica Mladena Šuteja, HIR3 s kojom je već oplovio nekoliko oceana, opet se sprema na put. No, ovaj puta njen kapetan biti će Saša Fegić, hrvatski jedriličar i zaljubljenik u more, a ruta će biti preko tri oceana. HIR3, Saša i njegova posada odradili su završne pripreme, a njihova ruta neće biti niti malo laka. Krenuti će putem istoka, gdje će morati obići čuvene rtove: Dobre nade, Leuwin, Horn, a najzahtjevnija etapa biti će im kroz južni ocean i to od Novog Zelanda do rta Horn, gdje su uvjeti vrlo teški. Fegićće jedini biti na brodu tijekom cijelog putovanja, dok će se ostali sudionici pridruživati u pojedinim etapama, ali tako da na “Hiru” nikada ne budu više od tri osobe. HIR3 i posada već su neslužbeno krenuli na put, sa startom iz Poreča, a prije nego kažu posljednje zbogom sa hrvatskim kopnom, za nekoliko dana na Malome Lošinju, svratili su do Pule. SRD Mandrač, JK Delfin i PIJK Hijena u čast i kao podrška ovako iznimnom poduhvatu organizirali su ispraćaj HIR-a3 unutar pulske luke. Želimo dobro more HIR-u3! (Rex/foto Marko Zubonja)

  0 0

  IDEALAN PARTNER U TURISTIČKOM SEKTORU B-Payment je pouzdan i predan partner u upravljanju rješenjima bezgotovinskog plaćanja. Međunarodno iskustvo i dugogodišnji rad u prihvatu kartica omogućuje nam da u 4 ureda naših 50 kolege pružaju podršku za više od 10.000 klijenata u 10 zemalja regije. Mi vjerujemo da prihvat kartica nije izbor najboljih tehničkih rješenja i najsigurnijih načina plaćanja, nego da je naglasak na povjerenju i transparentnosti u kartičnom poslovanju. Mi također vjerujemo u prihvatljivo, lako upravljivo i jednostavno kartično rješenje za sve, bez ikakvih skrivenih troškova i neugodnih iznenađenja. Naše rješenje u potpunosti je neovisno od banaka, nudimo uslugu bez ugovorne obveze i sa povoljnom naknadom za prihvat kartica sukladno Vašem poslovanju. Usluga je u potpunosti neovisna od domaćih banaka i  nije potrebno mijenjati Banku nego Vam sredstva namirujemo u najkraćem roku na Vaš postojeći račun u bilo kojoj domaćoj Banci. A osim toga, osigurana je lokalna tehnička i poslovna podrška na Vašem području. Smatramo da smo Vaš idealan partner u turističkom sektoru s obzirom da možemo osim kune podržati plaćanje u više valuta (EUR/GPB/USD) na POS terminalu što će omogućiti Vama i Vašim gostima transparentniju naplatu. Ukoliko imate poslovanje na webu omogućujemo Vam brzu i jednostavnu integraciju rješenja kartičnog plaćanja uz najviše sigurnosne standarde, te bez troškova integracije, mjesečnog troška održavanja ili dodatnog troška po transakciji za obradu. Naši POS terminali omogućuju podršku naplate i rezervacije smještaja, u ponudi imamo mobilne terminale sa uključenom SIM karticom,  WiFi terminale idealne za restorane. Svakom našem klijentu omogućen je pristup našem  web portalu preko kojeg u svakom trenutku može pratiti svoje promete na POS terminalu ili web shopu, te generirati izvještaje za analizu i usklađivanje. Ističemo da smo u mogućnosti ponuditi i prihvat Union Pay kartica na POS terminalima što će omogućiti Vašim gostima iz azijskih zemalja veći stupanj komocije, te dodatnu potrošnju. Istraživanja pokazuju da potrošači koji koriste kartice potroše i do 3 puta više. U tijeku je i specijalna pouda za restorane i hotela, pa Vas pozivamo da slobodno provjerite našu ponudu. Slobodno nam se obratite za savjet ili zatražite informativnu ponudu na email adresu info@b-payment.hr B-Payment d.o.o. http://www.b-payment.hr | info@b-payment.hr | +385 42 562 728 https://www.fb.com/bpaymenthrvatska (REx)

  0 0
 • 06/13/18--03:23: Navijaj ne “nabijaj”
 • UŽIVAJTE U SPORTU U slijedećih mjesec dana planeta zemlja će se okrenuti nogometu, najvažnija sporedna stvar na svijetu davati će razlog za buđenje strasti, kako pozitivnih tako i negativnih. Svijetsko nogometno prvenstvo je smotra različitosti, smotra sporta i vještina ljudi svih rasa, boja kože i vjere. Krovna nogometna svjetska organizacija FIFA ima jasna pravila i nultu stopu toleranciju na rasizam i bilo koju vjersku isključivost. Utakmice će se prikazivati i u našoj zemlji, naši Vatreni su velika nada svih ljubitelja nogometa, stoga se svi koji budu bodrili "svoje" , na trgovima, kafićima pozivaju na fer i korektno navijanje. Ne zaboravite da vaša djeca upijaju sve što govorite zato svoju strast usmjeriti u pozitivu i ljubav kao što su tu učinili u Rovinju. (REX)

  0 0

  ČITATELJ IZ PULE IZGUBIO MAČKU, KOJU JE UDRUGA IZ UMAGA UDOMILA KOD DRUGIH VLASNIKA Javio nam se čitatelj Sven Macolić iz Pule da mu je prije par mjeseci nestao mačak ispred zgrade na Kaštanjeru. Mačak Maksimilijan je od rođenja kod njega, a star je preko sedam godina. Nakon potrage uočili su na facebooku sliku Maksimilijana ispred Konzuma na Kaštanjeru, znači ispred zgrade gdje je mačak redovito dolazio, a sliku je objavila na facebooku Andie Kochich. Nakon toga pokušavali su kontaktirati Andie, ali im se nije javila da bi kasnije vidili da je mačka preko nje završila u Umagu u azil za mačke Oaza kojeg vodi Biljana Zankola. Sven Macolić tada zove Biljanu Zankolu i ona mu kaže da je mačak "stigao" iz Poreča, mada je, po njemu, vidljivo na njenoj facebook objavi da se zahvaljuje baš Andie Kochich koja je slikala mačka, što znači da je mačak iz Pule ne iz Poreča. Sven ističe da mu Biljana Zankola, koja vodi azil Oaza u Umagu, govori da ne želi blamirati sebe, te mu ne daje broj udomitelja, kako bi pokušao preko udomitelja doći do svog Maksimilijana. Sven je jučer cijeli slučaj prijavio policijskoj upravi istarskoj, te kako on kaže, sa svim dokazima da je mačka njegova, te da je uzeta iz Pule a ne iz Poreča, kako kaže Biljana Zonkola iz Udruge Oaza. Sven ističe da su mu u policiji rekli da je prema predanim dokazima, Udruga Oaza  dužna vratiti Maksimilijana svome vlasniku. Nakon Svenovog priopćenja i apela za pomoć, uspjeli smo dobiti i Biljanu Zonkolu, koja nam je ispričala malo drugačiju priču, a čitatelji nek sami presude čiji je mačak Maksimilijan ili Blue. Naime, Biljana Zonkola ne poriče da je mačak došao iz Pule, ali preko Poreča gdje je bio u stacionaru, gdje su mu operirane desni, te je liječen od šuge, te su ga cijepili, a kad se oporavio od lošeg stanja, mačak Blue (kako su ga nazvali) je prebačen u azil za mačke Oaza, gdje su mu našli udomitelja gdje mačak sada uživa. Po Biljani ona dobiva mačke da ih spašava, a ne da im naudi, ima 70 zdravih mačaka u prihvatilištu, i to je jedan od razloga zašto je mačak prvo bio na liječenju u stacionaru u Poreču. Po njezinim saznanjima Sven macolić i supruga idu nekoliko puta godišnje odlaze u Italiju raditi, te su mačka ostavljali na ulici da se sam brine o sebi, susjedi su ga hranili, bio je nekastriran i nije bio čipiran kad je došao kod njih. Osim toga Biljana Zonkola ističe da je mačak kod nje od siječnja, a gazde su uočile njegov nestanak tek u ožujku. Isto kao i Sven, i Biljana Zankola je rekla da je bila na policiji te je ona Svena prijavila za uznemiravanje nje i njezine prijateljice. Na kraju nam se Sven javio istaknuvši još jednom da potraga za mačorom traje od veljače sa bezbroj poziva preko fejsa gospođi Andie Kochich koja se nije javljala ni na messenger. Ističe da mačak ima vlasnički list što znači da je vlasnik isključivo on, te da po odlascima u Italiju mačak je uvijek bio zbrinut zato i živi kod njih od rođenja i nikad nije nestao. Po njemu ako je pravo traženja natrag kućnog ljubimca legitimnom vlasniku uznemiravanje, nek onda sve ide... Mi ne želimo biti ni sudac ni policija u cijelom ovom slučaju, ali morali smo dobiti izjave sa obje strane, a na čitateljima je da sami presude gdje je istina. (rex/foto Sven Macolić)

  0 0

  REKONSTRUKCIJA TERENA NA DROSINI Na pulskoj Drosini intenzivirani su radovi na rekonstrukciji travnjaka koju sufinancira HNS i Grada Pula. Osim što bi Istra 1961 trebala igrati pod upravom novih vlasnika posebni ugođaj bit će i novi zeleni tepih što bi Drosini opravdalo ime "pulska bombonjera". Pogledajte foto zapis našeg reportera Manuela Angelinia i zamislite kako na našem stadionu igra Barcelona; snove vam nitko ne može zabraniti. (NMF/Manuel Angelini)

  0 0

  POLICIJSKI IZVJEŠTAJ O TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI NA MEDULINSKOJ CESTI U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 12.30 sati na Medulinskoj cesti, teško je ozlijeđeno žensko dijete. Nesreća se dogodila kada je 38-godišnjak upravljao automobilom Renault Megane, pulske registarske oznake, iz smjera Pule prema Medulinu. U  dvostrukom zavoju, uslijed neprilagođene brzine, vozač je prešao vozilom na suprotnu kolničku traku, gdje se prednjim dijelom vozila sudario s automobilom VW Golf, slavonskobrodske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnji vozač. Uslijed siline udarca, Golf se odbio na travnatu površinu s desne strane, gdje je udario u dijete koje se kretalo u svojstvu pješaka po travnatoj površini, a potom i u prometni znak. U prometnoj nesreći je dijete teško ozlijeđeno te je nakon pružene pomoći u pulskoj bolnici, prevezeno u riječku bolnicu, gdje je zadržano na liječenju. Vozač Golfa je lakše ozlijeđen, dok vozač Renaulta nije zadobio ozljede te je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje. (rex/foto Manuel Angelini)

  0 0

  GRAD PULA U 2016. GODINI U prostorijama pulske Komunalne palače danas je održana šesta, ujedno i ove godine posljednja, sjednica Povjerenstva za dodjelu potpora iz programa "Potpore Pula 2016". Od ukupno 20 pristiglih zahtjeva odobreno je njih 16 u iznosu od 175.235,12 kuna. Time je iskorišten cjelokupan iznos od 1.000.000,00 kuna koji je bio namijenjen poticanju razvoja malog gospodarstva Pule u 2016. godini. Financijska sredstva programa "Potpore Pula 2016" dodjeljuju se kroz 8 mjera: Mjera 1 - potpore novoosnovanim tvrtkama - pristiglo je 11 zahtjeva u iznosu od 106.486,88 kuna, a odobreno je osam zahtjeva u iznosu od 71.986,72 kune. Kod jednog zahtjeva izvršeno je umanjenje odobrenog iznosa za 5.133,20 kuna, a tri zahtjeva u iznosu od 29.366,96 kuna su odbijena. Mjera 3 - potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje - pristigla su tri zahtjeva u iznosu od 25.000,00 kuna koja su i odobrena u traženim iznosima. Mjera 4 - sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete - pristigao je jedan zahtjev u iznosu od 10.000,00 kuna koji je i odobren u traženom iznosu. Mjera 5 - potpore za uvođenje inovacija u proizvodnju - pristigla su dva zahtjeva u iznosu od 20.000,00 kuna od kojih je jedan u iznosu od 10.000,00 kuna odobren, a dok je jedan u iznosu od 10.000,00 kuna je odbijen. Mjera 8 - potpore za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine - pristigla su 3 zahtjeva u iznosu od 58.248,40 kuna koja su i odobrena u traženim iznosima. (rex/foto arhiva)  

  0 0

  SVJETSKI PROFESIONALCI I DOMAĆE ZVIJEZDE SUDIONICI UTRKE Ovoga će vikenda, 16. i 17. lipnja, Poreč biti domaćin petog izdanja najprestižnije hrvatske SUP utrke SUPer Surfers Challenge Poreč– Lanterna koja okuplja najbolje svjetske stand up paddle surfere, ali i iskusne amatere i znatiželjne početnike. Dvodnevni događaj obilježit će natjecanja za sve razine surfera i bogat zabavni program. Naime, svjetski surferski profesionalci borit će se za nagradni fond od čak 5000 eura, a rekreativci i amateri za sponzorske nagrade. Osim toga, iskusni surferi iz Surfmania Teama održat će besplatnu školu SUP-a za početnike, ali i tečaj za napredne surfere SUP like a Pro, te svim polaznicima osigurati potrebnu opremu. Glavni događaj vikenda je 14 kilometara duga utrka koju će voziti profesionalci od otoka Sveti Nikola do Valamar Tamaris Resorta u Lanterni dok će ostali posjetitelji željni rekreacije moći uživati u Fun Sup regati, brzinskom veslanju na SUP osmercima, zabavnom turniru SUP Pola, amaterskoj utrci na četiri kilometra i SUP yogi. Na sad već dobro poznatoj profesionalnoj trasi ponovno se očekuju zvijezde SUP-a te ambiciozni izazivači iz cijele Europe, a možda i šire. No, osim zvijezda SUP-a među kojima su i naši najjači paddleri Željko Srdoč i Nikica Ljubek, uvijek jaki Talijani i Slovenci, u Poreč stižu i poznati Hrvati među kojima i glumac Slavko Sobin, meteorologinja N1 televizije Tea Blažević koja je dobro poznata u SUP krugovima kao i šef N1 newsa Tihomir Ladišić. (REX)

older | 1 | .... | 538 | 539 | (Page 540) | 541 | 542 | .... | 621 | newer