Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 534 | 535 | (Page 536) | 537 | 538 | .... | 621 | newer

  0 0

  PRED VIJEĆNICIMA DEKLARACIJA O OSUDI DISKRIMINACIJE Danas će se u gradskoj vijećnici u Puli održati  9. sjednica Gradskog vijeća Grada Pule na čijem će se dnevnom redu između ostalog naći Donošenje Deklaracije o osudi svakog oblika diskriminacije. Regional Express najavio je već donošenje ovog važnog dokumenta koji je još jedna potvrda multikulturalnosti i  tolerantnog ozračja u Gradu Puli. Na programu će se naći i donošenje Odluke o izradi VIII. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana  Grada Pule i izradi I. Izmjena i  dopuna Urbanističkog plana uređenja "Marina Veruda", donošenje Odluke o Planu davanja koncesija za 2018. godinu, donošenje Odluke o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja - crpljenja morske vode za bazene na lokaciji „Verudela“ u Puli. Na programu će biti i usvajanje Izvještaja o poslovanju javnih ustanova za 2017. godinu te donošenje Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Pule za 2017. godinu zanimljivo će biti i donošenje Odluke o pokretanju postupka prodaje dionica trgovačkog društva PEVEC d.d. u vlasništvu Grada Pule. (REX)

  0 0

  U POREČU POTPISAN VRIJEDAN UGOVOR U Poreču je potpisan ugovor o međusobnoj marketinškoj suradnji između njemačkog nogometnog giganta Bayern Munchena i Turističke zajednice Istarske županije. Ugovor se sastoji od sedam točaka u kojima je predviđena međusobna promocija, pa će slijedom ugovora istarski turizam imati priliku koristiti trojicu igrača koji će promovirati istarske turističke resurse. TZ Istarske županije će na službenim stranicama kluba imati mogućnost oglašavanja, a neke selekcije kluba obavljati će pripreme u Istri. Predviđeno je i odigravanje najmanje jedne utakmice veterana Bayerna s nekim od domaćih selekcija. Ugovor je u ime jednog od najvećih sportskih kolektiva svijeta potpisao Andreas Jung, direktor marketinga te predsjednik TZ Istarske županije Denis Ivošević. (NMF)

  0 0

  SVA TROJICA MUŠKARCA SU UHIĆENA Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 38-godišnjak, 28-godišnjak i 21-godišnjak počinili kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, a da je 38-godišnjak počinio i kazneno djelo prijetnja. Naime, 2. lipnja oko 00.25 sati, policijski službenici postupali su po dojavi o narušavanju javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Osječkoj ulici u Puli. U objektu se nalazilo nekoliko osoba, unatoč prestanku radnog vremena, a koje su vikom i galamom narušavale javni red. Nakon dolaska policijskih službenika, tri osobe nastavile su s protupravnim ponašanjem te su počele vrijeđati i omalovažavati policijske službenike, a 38-godišnjak je pokušao odgurnuti jednog policijskog službenika i uputio mu ozbiljne prijetnje. Kada su ga policijski službenici započeli privoditi, 38-godišnjak je jednog od njih udario u glavu, a potom su 28-godišnjak i 21-godišnjak pokušali spriječiti policijsko postupanje te su napali policijske službenike, pri čemu je 28-godišnjak jednom policijskom službeniku pokušao izvući pištolj. U događaju su lakše ozlijeđena tri policijska službenika te 38-godišnjak i 21-godišnjak. Trojica muškarca uhićena su i privedena u policijsku postaju, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 2. lipnja u večernjim satima, dovedeni su u pritvorsku jedinicu PU istarske. Protiv 33-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta podnosi se optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te obavijest nadležnoj inspekciji. (REX)

  0 0

  ODRŽANO NA PARKIRALIŠTU KARLO ROJCA U organizaciji Auto Moto Kluba No Traction iz Pule četvrtu godinu zaredomovog vikenda održavao se automobilski susret i prvo službeno Drift natjecanje u Istarskoj županiji u trajanju od dva dana i to na lokaciji Karlo Rojca. Ove godine bio je pripremljen program uz široku ponudu za sve ljubitelje drifta, stunta i druženja. Već prvog dana se event pokazao jako posjećen od strane domaćih ali i stranih gostiju, a i drugi dan privukao je mnoštvo ljubitelja tog adrenalinsko - oktanskog natjecanja i atrakcije. Drugi dan susreta 4. No Traction Weekenda započeo je programom u 9:00 ujutro sa prijavama za natjecanja u Pro kategoriji na kojem je sudjelovalo oko 20-ak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Od 10:00 do 12:00 su započeli su treninzi da bi nakon toga uslijedilo je natjecanje u pro kategoriji, koje se i ove godine pokazalo kao jedan od događaja  koji raste iz godine u godinu. Danas su svoje mjesto među pobjednicima u pro kategoriji prva tri mjesta zauzeli: Pro: 1. Roberto Randić, 2. Aleš Pogačar, 3. Erik Janković Series kategorija: 1. Erik Janković, 2. Rade Kosanović, 3.Domagoj Begić. Isto tako natjecanje se odvijalo i u još pet kategorija za Loudest Car, Lowest Car, Best Project Car, Best Oldschool Car i Best Stunt Show. (rex)     (rex/foto Elvis Malagić) 

  0 0

  ODGOVOR IZ HERCULANEE: VRŠI SE DIREKTAN ODVOZ SMEĆA IZ POSLOVNIH SUBJEKATA Jučer popodne (u nedjelju) dobili smo upit od čitatelja o punim kantama za smeće u užem centru Pule, a u cjelosti prenosimo i poruku čitatelja i fotografiju: "...nije u redu kako se skuplja smeće od okolnih restorana po čoškovima u Prvomajskoj ulici i glavnim ulicama Pule te smeta stanarima kako izgledom tako i mirisom, a da ne spominjemo kako se turisti zgražavaju. Tko je zasluŽan za to i kome se obratiti kad ti se Herculanea nedjeljom popodne ne javlja.'' Upit čitatelja smo proslijedili u Herculaneu i dobili smo slijedeći odgovor. ''Poštovani, Centar grada zbog svojih specifičnosti prešao je na direktan odvoz iz poslovnih subjekata dok građani imaju mogućnost odlaganja u podzemne posude. Već dvije godine traje ovakav oblik odvoza. U ljetnim mjesecima raspored odvoza iz poslovnih subjekata se intenzivira i do tri puta dnevno kako bi proizvedeni otpad bio pravovremeno prikupljen. Vlasnici poslovnih subjekata u za to predviđeno vrijeme dužni su svoje posude iznijeti ispred objekta i uredno složiti korisne sirovine (papir, karton, plastika) te se taj otpad odmah i prikuplja. Konkretno centar grada nedjeljom se odvozi u 6 sati ujutro i u 13 sati. Također dodatni odvoz kreće i u 22 sata. Jačanjem sezone uvesti će se i dodatni odvoz u popodnevnim satima. Preko tjedna od ponedjeljka do subote otpad se odvozi 4x dnevno te se dodatno taj dio grada obilazi i pometačima. Ovakva vrsta prikupljanja daleko je efikasnija u odnosu na velike količine otpada koje su se nagomilavale pored posuda na javnim površinama. Pri tome je izuzetno važno da se poslovni subjekti drže rasporeda odvoza kako bi iznijeti otpad bio što kraće na mjestu prikupljanja. S poštovanjem, Uprava – Pula Herculanea d.o.o.'' (rex)

  0 0

  U SKLOPU PROJEKTA 'DAJMO DJECI KORIJENE I KRILA' Danas je u jutarnjim satima na Forumu održana dodjela tradicijskih drvenih igračaka u sklopu projekta 'Dajmo djeci korijene i krila' kojeg provode Radio Kaj i Etnografski muzej iz Zagreba uz potporu Krapinsko-zagorske županije. Igračke su dobili Dječji vrtić Pula i Dječji vrtić Mali svijet Pula. Ova dodjela igračaka bila je poticaj da se djeca u Istri još više upoznaju sa drugim krajevima naše zemlje te da se međusobno povežu. Dodjeli je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je rekla kako će se ove igračke sigurno cijeniti dugi niz godina pošto su napravljene od prirodnih drvenih materijala te se kao takve ne kvare: „Sigurna sam da će i naši najmlađi znati cijeniti ove poklone i da će za njih naći pravo mjesto na stalažama u svojim vrtićima.“ Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar objasnio je kako se igračke izrađuju u Mariji Bistrici i kako iste pripadaju nematerijalnoj zaštićenoj kulturnoj baštini UNESCO-a. „Želimo da se i vi igrate ovim igračkama kao i naša djeca u Zagorju. Obzirom da je danas vrijeme kompjutera, mobitela i tableta, želja nam je zadržati nešto što nas podsjeća na stara dobra vremena“ poručio je prisutnim mališanima. (Rex/Sanja Tkalčec/Manuel Angelini/Renata Šimić)

  0 0
 • 07/04/15--02:26: Tjedan aromatičnog bilja
 • OD 6. DO 12. SRPNJA 2015. Domaća web tržnica u sklopu akcije „Izaberi lokalno“ organizira treći po redu događaj unutar kalendara događanja, a to je „Tjedan aromatičnog bilja“ od 6. do 12. srpnja 2015. Istra, a naročito njezin obalni dio vrlo su pogodni za uzgoj aromatičnog bilja koji svoju punu kvalitetu postižu u mediteranskom području gdje zbog toplije i suše klime koncentracija eteričnih ulja u biljkama je viša. Cvjetovi kadulje, lavande, ružmarina, majčine dušice, origana, mažurana, melise,… cvatu tokom lipnja i srpnja. Zbog toga odlučili smo tokom drugog tjedna u srpnju otvoriti tjedan aromatičnog bilja kako bi poljoprivredni proizvođači koji se bave tom granom poljoprivrede mogli promovirati svoje proizvode i gospodarstvo. Posjetitelji će tokom tjedna moći posjetiti polja aromatičnog bilja u fazi pune cvatnje, sudjelovati u berbi, te prisustvovati postupcima poslije berbe aromatičnog bilja, tj. postupku sušenja ili destilacije. U tjednu aromatičnog bilja očekuje vas pregršt iznenađenja od mirisnih polja aromatičnog bilja do sudjelovanja u procesima berbe i skladištenja bilja, te prikaza procesa destilacije aromatičnog bilja i otkrivanje tajni koje nose sa sobom aromatične biljke. Proizvođači koji su se uključili u tjedan aromatičnog bilja su: obrt Guranis, OPG Komić, OPG Predan, Svijet biljaka iz Vodnjana , OPG Kocijančić Vladimir i OPG Venier iz Kaštelira, OPG Pekica iz Savičente i etnobotanički park Histria aromatica iz Bala . Na gospodarstvu Guranis tokom tjedna moći ćete obići polja aromatičnog bilja uz stručna objašnjavanja o njegovoj uporabi. Biti će organizirano i pokazno branje bilja uz naglasak na sušenje i skladištenje, također će biti organizirane radionice pakiranja bilja i izrade poklon paketa. Posjetitelji će moći degustirati sve proizvode sa gospodarstva, i obzirom da se u sklopu gospodarstva nalazi restoran povodom tjedna aromatičnog bilja posjetitelji će dobiti ručak ili večeru po promotivnim cijenama. Na gospodarstvu Komić odvijati će se destilacija lavande i predstavljanje proizvoda od aromatičnog bilja koji se proizvode na gospodarstvu. Na gospodarstvu Predan posjetitelji će se moći upoznati sa vrstama aromatičnog bilja i pripravcima koji se od njega spravljaju. Na gospodarstvu Svijet biljaka dočekati će vas piće dobrodošlice uz priču o Brdu Svetoga Franje, crkvici i autohtonom bilju koje je od pamtivijeka liječilo i preveniralo razne bolesti pučana ovoga kraja. Obilazak nasada aromatičnog bilja u okolici staklenika Svijeta biljaka ( lavanda , lavandin, smilje, ružmarin, kadulja, geranij, timjan) budući Botanički vrt ljekovitog mediteranskog aromatičnog bilja "Sveti Franjo", prezentacija power point o uzgoju, načinu prerade, primjeni ljekovitog, aromatičnog bilja Mediterana. Obilazak proizvodnje malih presadnica u stakleniku. Kušanje delicija Svijeta biljaka i koktel iznenađenja. Prezentacija fitoarominih proizvoda. Pozdrav na rastanku i svatko dobiva na poklon sadnicu lavande ružmarina ili smilja. Na gospodarstvu Venier iz Kaštelira biti će prikazan cijeli proces destilacije lavande, te biti će predstavljeni proizvodi od lavande koji se proizvode na gospodarstvu. Na gospodarstvu Kocijančić, organizirati će se radionica proizvodnje kantarionova ulja. Radionica će imati simboličnu cijenu od 50 kuna za grupu, a ona uključuje, pokaznu berbu gospine trave u sklopu gospodarstva, pripremu i postupak proizvodnje kantarionova ulja od cvjetova gospine trave, posjetiteljima će biti ponuđeni naši proizvodi među kojima namaz od medvjeđeg luka, piće od bazge i akacije, te ostali proizvod kao što su sapuni od aromatičnog bilja i kreme. Sudionici radionice dobiti će teglicu od 210 ml sa uljem kantariona kojeg su sami izradili na radionici. Na gospodarstvu Pekica posjetitelje će dočekati degustacijska jela na bazi lavande, biti će izloženi proizvodi sa gospodarstva, te ići će se u obilazak lavandinih polja u cvatu koji se nalaze nedaleko gospodarstva. U etnobotaničkom parku Histria aromatica, očekuju vas polja aromatičnog bilja, trgovina sa preparatima proizvedenim od biljaka koje se nalaze u parku, te tijekom tjedna aromatičnog bilja u cilju promocije svijesti o važnosti aromatičnih biljaka vlasnici su pružili akcijsku ponudu ulaznica, tj. kupnjom jedne ulaznice drugo dobivate besplatno. Prema definiciji svjetske zdravstvene organizacije aromatično bilje je vrsta bilja koje sadrže jednu ili više aktivnih tvari posebnog mirisa ili okusa koje se koriste za spravljanje mirisa, kozmetički proizvoda, napitaka, aroma za živežne namirnice. Uz sušenje aromatičnih biljaka i korištenje u prehrani kao začina ili čajeva, od njih se uglavnom postupkom destilacije proizvodi eterično ulje koje se koristi u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji. Eterična ulja dobivaju se iz biljaka procesom destilacije, tještenjem ili ekstrakcijom. Eterična ulja su najčešće žućkasta i bezbojna iako znaju imati i izraženu boju ovisno o procesu proizvodnje i biljnom materijalu iz kojeg su dobivena. Od aromatičnog bilja kod nas se najviše uzgajaju lavanda, ružmarin, kadulja, mažuran, bosiljak, majčina dušica, lovor… Sve ove aromatične biljke mogu biti i samonikle, ali se zbog velike potrebe za njima one uzgajaju kao kultivirane biljke. Na kraju vas još jednom pozivamo da tokom tjedna aromatičnog bilja obiđete gospodarstva uključena u akciji Izaberi lokalno, doživite ugođaj sela, procesa berbe, sušenja i destilacije aromatičnih biljaka, te sudjelujete u radionicama koje su naši poljoprivrednici osmislili za vas! Detalje o događaju možete saznati na stranici Domaće web tržnice http://www.trznica-trg.eu ili na facebook stranici Domaća web tržnica. (rex)

  0 0

  NOVIGRAD PROTIV JAPANSKOG GRADA MOROTSUKA U srijedu, 25. svibnja Novigrad je bio dio međunarodnog svjetskog natjecanja gradova pod nazivom World Challenge Day. Novigrad se natjecao protiv japanskog grada Morotsuka Village u tome koji će od ova dva grada tijekom jednog dana uključiti veći broj članova i članica svoje zajednice u bavljenje bilo kojom sportskom aktivnosti barem 15 minuta. Cjelodnevne aktivnosti započele su s obilježavanjem postavljanja skulpture Đanina Božića „Lopta svih sportova“ na kružnom toku u blizini Sportske dvorane u jutarnjim satima, te se nastavile na Velikom trgu dolaskom svih učenika i učenica Osnovne škole Rivarela i Talijanske osnovne škole koje je pozdravio Gradonačelnik Anteo Milos. Nešto kasnije na Trg su stigla vrtićka djeca iz Dječjeg vrtića Tičići i Dječjeg vrtića Girasole koja su zaplesala, zapjevala, trčala, igrala različite igre i uživala u sportu. World Challenge Day nastavljen je plesom u industrijskoj zoni u koji su se uključili djelatnici/e iz obližnjih poduzeća, a centralna događanja odvijala su se na Velikom trgu od 16 sati. U brojnim aktivnostima sudjelovali su svi novigradski sportski klubovi, brojne udruge i treneri/ce. Novigrađani su se mogli svojih obaveznih 15 minuta baviti plesom, penjanjem, stolnim tenisom, hodanjem, biciklizmom, karateom, zumbom, tae-bom, crossfitom, yogom, body toneom, nogometom, košarkom, boćanjem, rukometom, odbojkom, tenisom i badmintonom. Izbor je bio šarolik i stoga ne iznenađuje što je konačni broj sudionika World Challenge Daya bio ukupno 1437 osoba tj. 33% populacije. Je li to bilo dovoljno za pobjedu, još uvijek nije poznato, čekaju se službeni rezultati TAFISA-e, organizacije pod čijim okriljem se odvija World Challenge Day. Jedno je sigurno, Novigrad je u srijedu bio grad sporta i zabave! (rex)  

  0 0

  NAMA JE PRVA LIGA  Piše: Nenad Marjanović Fric  Svi oni koji žele znati gdje leže korijeni krize i zbog čega se tijekom ove sezone Istra 1961 našla pred gašenjem i konačnim nestankom moraju se prisjetiti na baš tako daleke prošlosti.    Pod vodstvom Michaela Scheglova klub je imao fazu svojevrsne konsolidacije i koncept po kojem su „proizvedeni“ Hrvoje Milić, Dejan Radonjić, Slavko Blagojević i ostali na čijim se transferima zarađivalo ( po principu kupuj puno i jeftino pa ako se nešto proda-proda) funkcionirao je sasvim solidno.  Istru 1961 je u cijelosti ideološki vodio Igor Pamić koji je imao viziju, no nakon tragične situacije s neprežaljenim Alenom Pamićem  taj se koncept pomalo ali sigurno počeo urušavati.  Važno je napomenuti da je Scheglov od kada je preuzeo klub kukao kako novac nema  i kako će teško izdržati ukoliko mu lokalna zajednica ne da podršku. Unatoč tome ruski je poduzetnik svoje obaveze ispunjavao manje-više uredno, njegova su dugovanja kasnije će se ispostaviti bila minorna u odnosu na ono što je nakon kukavičjeg bijega ostavio Michael Remo Glover.  Istra 1961 je odigrala dvije sasvim solidne sezone ako je lokalna javnost od Pamića i tadašnjeg vodstva zahtijevala više domaćih snaga zbog čega je kod jednog dijela nogomete javnosti nailazio na osudu.  U to vrijeme je Istra 1961 po prvi put ostvarila prave transfere i u kasu kluba se napokon počeo slijevati kakav takav novac.  Glavi pomoćnik Igora Pamića bio je Neven Šprajcer, nesumnjivo vrhunski nogometni operativac koji je gotovo cijeli rad u Istri 1961 radio pod hipotekom sudskog procesa iz dana kada su Paminjo i on bili čelni ljudi NK Karlovac. Onaj isti dio nogometne javnosti koji nije volio Igora Pamića upravo je taj slučaj bio dodatni razlog za negaciju svega što je Pamić osmislio i radio na Drosini. U takvim okolnostima Istra 1961 je upala u rezultatsku krizu, Scheglov je upao u poslovne probleme s poslovnim partnerom u Rusiji i njegova posvećenost NK Istri 1961 bila je sva manja i sve siromašnija. Grad Pula kao suvlasnik kluba financirao je rad omladinskog pogona, a javna je tajna da se taj novac od pamtivijeka koristio i za potrebe prve ekipe što se ipak nije bitnije reflektiralo na rad omladinskog pogona.  Kriza rezultata, kriza vlasništva, stanovite financijske dubioze ubrzale su potrebu za promjenama u NK Istri 1961.  GLOVERA SU DALAMTINCI "SKUŽILI" ZA DVA SATA  U to vrijeme po Hrvatskoj se vrzmala ekipa koja je na velika zvona najavljivala kupovinu Hajduka, neki su dalmatinski komentatori unaprijed digli spomenik jednom od  kasnije će se pokazati najvećih nogometnih muljatora koji se pojavio na prostoru Balkana  Radi se o korporaciji (kako to danas ironično zvuči)  iza koje je stajao „američki investicijski fond“ koje je predstavljao američki odvjetnik Michael Remo Glover.  Danima  je ta delegacija opsjedala Split obećavajući europski Hajduk, još jedno hrvatsko tranzicijsko čudo ali Hajduk ne bi bio Hajduk, niti Dalamatinci ne bi bili Dalamatinci da im je takav hohštapler uspio prodati muda po bubrege.  Ondašnja je nogometa javnost vrlo brzo shvatila kako ta „korporacija“  želi razgovarati o svemu osim o novcu, a pošto Hajduku kao i ostalim nogometnim  klubovima u Hrvatskoj ne manjka pametnjakovića, mufljuza, blefera i foliranata nego novca „odjeb je vrlo brzo lansiran“.  Glover je gotovo potjeran iz Splita nakon čega je svoje „mušterije“ najprije tražio u Dubrovniku, pa onda nešto manje u Osijeku, da bi na koncu navodno uz pomoć Damira Vrbanovića, uvalio pipke svoje hobotnice u NK Istru 1961.  Naivni kakvi jesmo prihvatili smo tu tragikomičnu skupinu „investitora“ kao osloboditelje, kao konačne spasitelje nogometa ali i gospodarstva u gradu.  Mali zdepasti investitor doveo je sa sobom i sada već legendarnog Seada Karaselimovića Seju, sportskog djelatnika kojeg ćemo pamtiti po tome što nikada nikome u Puli nije čvrsto stegnuo ruku niti je sugovornika pogledao u oči. Nebitno ali indikativno… Tada se događa jedina prava Gloverova investicija, naime „velika korporacija“ prvi i zadnji put vadi kakve takve novce i kupuje udjele od Michaela Scheglova, za ovu priču nije važno koliko jer je ona stvar poslovne transakcije dvoje poslovnih subjekata, no važno je napomenuti da je Scheglov u nekoliko navrata javno izjavio kako dogovorena cijena  nije nikada u cijelosti isplaćena.  Grad Pula u ovoj transakciji nije imala niti je mogla imati bilo kakav pravni utjecaj, no Gloverov je dolazak pozdravljen zajedničkom konferencijom za tisak gradonačelnika Miletića i novog vlasnika… Na toj se konferenciji za tisak dao iščitati  način na koji će Glover „investirati“. Glover je građane Hrvatske prozvao neradnicima, ljudima bez samopouzdanja, sportskog duha, karaktera, ali je od svih nakon prvih dana boravka u Puli istakao djelatnicu Senu Devovićčijim je radom bio oduševljen i koja je po njegovim riječima trebala biti ogledni primjer svima u klubu, svima onima koji žele graditi Organizaciju zajedno s njim…(NASTAVLJA SE)

  0 0

  JEDNA OSOBA TEŠKO OZLIJEĐENA U POMORSKOJ NESREĆI KOD PLOMINA Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o teškoj pomorskoj nesreći u Pulskom području nadzora sigurnosti plovidbe. Službenici Lučke kapetanije Pula zaprimili su danas, 4. lipnja u 12.00h posredstvom Pomorske policije Pula obavijest o poduzetoj spasilačkoj akciji prema dvoje ljudi u moru, u Plominskom zaljevu, od kojih je jedan spašenik odmah po izvlačenju iz mora prevezen na obalu i predan djelatnicima Hitne medicinske pomoći Pula, obzirom na težinu zadobivenih ozljeda. Spasilačku akciju prema dvojcu u moru poduzeli su D.M. voditelj i M.G, član posade, obojica državljani Republike Hrvatske, zahvaljujući čijoj je pravovremenoj reakciji izbjegnuto gotovo sigurno teže stradavanje dvoje brodolomaca, moguće sa smrtnim ishodom. Lučka kapetanija Pula o događaju je obavijestila mjesno nadležnu Lučku ispostavu Rabac, čiji službenici su obavili očevid na poziciji iskrcaja spašenika te su pregledali havariranu brodicu, koja je zadržana na vezu u u luci Plomin. Prema rezultatima očevida pomorska nesreća dogodila se danas nešto prije podne, u Plominskom zaljevu, nedaleko HEP - terminala za iskrcaj ugljena, kada je brodica tipa manji gliser naglo promijenila smjer plovidbe zbog čega su dva člana posade (M.M., voditelj brodice i R.B. član posade brodice, obojica državljani Republike Hrvatske) ispali u more, a netom nakon pada našli su se u kružnoj putanji vlastite brodice, koja je prešla preko voditelja brodice nanijevši mu pogonskom elisom teške tjelesne ozljede. Srećom, nedaleko pozicije nesreće zatekla se druga brodica sa dva člana posade koji su doplovili do brodolomaca, izvukli ih na palubu i produžili prema obali, gdje su u međuvremenu posredstvom Pomorske policije Pula, angažirali djelatnike Hitne medicinske pomoći Pula, koji su ozlijeđenog brodolomca odmah po pristajanju u luku Plomin preuzeli u daljnje postupanje prema Općoj bolnici Pula. Spasioci su nakon iskrcaja dvojice brodolomaca otplovili na poziciju nesreće, presreli i zaustavili havarirani gliser, koji je do tada plovio bez nadzora te ga uzeli u tegalj u luku Plomin. Pregledom havarirane brodice utvrđeno je da je upravljački mehanizam ostao zakočen u jednom smjeru zbog puknuća sajle kormila, uslijed čega je gliser naglo promijenio smjer kretanja te je nastavio ploviti u koncentričnim krugovima. Očevidom je utvrđeno da vlasnik brodice, A.M., državljanin Republike Hrvatske posjeduje valjanu plovdibenu dozvolu i policu osiguranja brodice.(REX)

  0 0

  VIJEĆNIČKA PITANJA PULSKOG GRADSKOG VIJEĆA U tijeku je Sjednica Gradskog vijeća Grada Pule. U nastavku možete pročitati vijećnička pitanja koja su postavljali vijećnici. Vijećnica Gordana Ferenčić pitala je o novom zakonu o komunalnom gospodarstvu: 'Prema prijedlogu komunalna bi društva bila prisiljena obavljati samo svoju osnovnu djelatnost, a druge bi djelatnosti prepustile tržištu'. Pitala je i o mogućnosti sufinanciranja liftova sredstvima EU fondova u zgradama višim od četiri katova. Odgovorio je pročelnik i direktor Castruma Aleksandar Matić: Prijedlog zakona bio je na prvom čitanju u Saboru. Smatram da je zakon nedorečen i s nizom nelogičnosti te stavlja u nepovoljan položaj trgovačka društva. Zbog toga je ubrzo dobio naziv 'Lex krematorij'. Monte ghiro se primjerice može baviti ukopom ali ne i prodajom svijeća i cvijeća, Pulaparking naplatom parkiranja ali ne i održavanjem vertikalne i horizontalne signalizacije, Castrum se ne može baviti održavanjem dječjih igrališta. Zakon nije dobio pozitivno mišljenje. Trgovačka društva sugeriraju da je to izuzetno štetan zakon. Pitanje je kako će se to odraziti na konačnu uslugu. Prijedlog drugog čitanja ići će prema mojim saznanjima u izmijenjenom obliku, trgovačka društva će imati odvojena računovodstva, a i dalje ćemo poslovati u nepromijernjem obliku i djelatnostima ali ćemo detaljnije prikazivati poslovanje'. Inicijativu sufinanciranja EU fondovima ugradnju dizala u zgrade je pozdravio, no dodao i da je riječ o projektu koji zahtjeva višegodišnje pripreme. Vijećnica Gordana Čakić pitala je o naseljima Barake, te o reciklažnom dvorištu Valmade. Gradonačelnik Boris Miletić odgovorio je da dio obitelji na Barakama stanuje bespravno. 'Ako bi bili strogi birokrati, mogli bismo ih iseliti. No tamo stanuju i djeca. Od lani je dio obitelji odselilo. Kako se nastambe napuste tako ih uklanjamo. Rješavanje takvog pitanja preko noći nije dobro već je postepeni način po meni bolji iako nije najpravedniji ali je human. Kad se svi objekti uklone, prostor će dobiti drugu namjenu. Direktor Herculanee Igor Stari je kazao da za sad rade dva reciklažna dvorišta dok ono u Valmadama nije otvoreno jer se čeka otvaranje novog županijskog centra, 1. srpnja. Čakić je pitala u kakvim uvjetima žive ljudi na Barakama, da li im se pomaže. Miletić je dodao da se to područje redovito čisti i osigurava kontejnere za odvoz glomaznog otpada. I ti građani imaju poput drugih građana pravo na socijalni program, rekao je. Vijećnik Massimo Brajuha: Dolaskom sezone intenzivira se promet, kako se grad priprema za sezonu i pojačani promet. Valdebečki put nije u najboljem stanju, kakvo je stanje projekta kojeg stanovnici Valdebeka iščekuju'? Odgovorio je pročelnik za komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić da: 'bez obzira na vremenske neprilike sve više posjetitelja dolazi te su se zbog toga odredile nove zone za parking, Mandrač, kod stadiona Istre, te parking kod nove bolnice. Prometna mladežće regulirati promet, te policija za kišnih dana. Novi koridor kod Partizanskog puta će se asfaltirati. Vjerujemo da ćemo smanjiti gužve'. Za Valdebečki se put, kako je rekao, čeka pravomoćnost lokacijske dozvole. Do kraja godine dogovor, a iduće godine radovi... Vijećnik Igor Belas pitao je o stanju sigurnosti u Puli podsjetivši na istraživanja koja sigurnost u najvećem istarskom gradu dovode u pitanje, pitao je i o kroničnom nedostatku kadrova u PP Istarskoj, o Bunarini gdje bi prema njegovom mišljenju Grad trebao staviti malo popularnije cijene pića kako bi se ondje i dalje mogli okupljati penzići. I dogaradonačelnica Elena Puh Belci i gradonačelnik Boris Miletić potvrdili su da je sigurnost u gradu zadovoljavajuća, dok je Miletić dodao da se sitne krađe po festivalima ne mogu smatrati prijetnjom sigurnosti građana:  'U Puli možete u svako doba dana ići u bilo koju ulicu bez straha i katkad prespavati na klupi. Rezultati o kojima govorite su rezultati sigurnosti za cijelu bivšu općinu Pula. U drugom dijelu odgovora Miletić je podsjetio da građani mogu boraviti na Fratarskom po vrlo pristupačnim cijenama, a da su troškovi na plaće poskupili, time logično i cijene, koje su, prema njegovim riječima i dalje daleko od komercijalnih. Vijećnik Petar Ćurić pitao gradonačelnika o, kako je rekao 'neprijateljskom stavu u Saboru prema vojsci oko Pule. Prozvao ga je i kao predsjednika IDS-a za uništenje Uljanika lošim kadroviranjem. Miletić je odgovorio kako ga Ćurić proziva bez ijednog argumenta. Pojasnio je kako nema ništa protiv Hrvatske vojske ali ima protiv prelijetanja borbenih zrakoplova što ne bi ni građani željeli jer su se opredijelili za turistički razvoj. Vezano za prozivke oko Uljanika, Miletić je pozvao Ćurića da mu da barem jedno ime i prezime osobe koju je IDS postavio u upravu Uljanika 'Ako je netko uništio ovu zemlju onda je to vaša stranka privatizacijom. Kad se sve privatiziralo, tko je podmetnuo leđa'? Ovaj grad je podmetnuo leđa, sanirao je kad se otpisivalo dugove. HDZ je oštetio Uljanik. Uzmi koliko možeš, daj koliko moraš – to je politika HDZ-a', rekao je Miletić. (D.F./M.Z.)

  0 0

  TRAŽI SE MARIN SALAMUN Društvenim mrežama se proširila objava iz grupe Hrvati u Düsseldorfu u kojoj se Hrvati u Njemačkoj mole za pomoć pri potrazi za Marinom Salamunom koji se nije javio obitelji još od 23.05. 2018 godine. Objavu Marinove sestre Nevena Salamun Grbin objavljujemo u cijelosti i ako bilo tko ima ikakva saznanja o Marinu neka informacije javi u inbox njegove sestre.  "Pozdrav svima. Prvo da se zahvalim na prijemu u grupu. Naime, imam jedan problem, tražim brata. Ime mu je Marin Salamun. Ima 26 godina dolazi iz Pule i išao je sa jednom firmom iz Pule raditi u Papenburg.  Zadnje što smo se čuli sa njime bilo je 23.05. i bio je Dusseldorfu i trebao se vratiti u Papenburg jer su mu tamo sve stvari. Medjutim nije se vratio.  Od tog dana mi se više nismo čuli s njim, ne znamo gdje je. Visok je 185 i imam oko 75, 80kg. Prijavili smo to i konzulatu u Dusselrdofu, ali zasada nemamo nikakvih saznanja. Ukoliko ga je netko vidio molila bi da mi javi u inbox jer smo jako svi zabrinuti, hvala i lp svima.“  (REX)

  0 0

  'NA TAPETI' I KONCERT THOMPSONA Gradsko vijeće Grada Pule je na sjednici Gradskog vijeća donijelo Deklaraciju o osudi svakog oblika diskriminacije. Deklaracija je donesena, no ne jednoglasno, 18 vijećnika bilo je 'za', protiv nije bio nitko, no, četvero vijećnika bilo je suzdržano. Kako stoji u Deklaraciji: Gradsko vijeće se Deklaracijom željelo uključiti u javnu raspravu i poslati javnosti izričitu i nedvosmislenu poruku te apelirati na poštivanje najviše razine prava svih građana neovisno o spolu, rodu, nacionalnoj pripadnosti, seksualnoj orijentaciji i vjeri. Upozorili su i na česte i štetne pokušaje konzervativnih skupina u umanjenju stečenih ljudskih prava te ukidanju i ograničenju zaštite žena od nasilja u obitelji, prava nacionalnih zajednica ili manjina, a što je suprotno istarskom načinu života, koji je utemeljen na suživotu, umjerenosti i uvažavanju prava svih društvenih skupina te priznavanju posebnih zaštita onim skupinama u društvu koje su posebno izložene riziku od nasilja, asimilacije ili drugih socijalnih, društvenih i političkih rizika, jer se samo na taj način može osigurati zbiljska ravnopravnost svih građana. 'Gradsko vijeće ovom Deklaracijom ističe da pitanja Referenduma o promjeni izbornog sustava i pitanja Referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije predstavljaju štetne inicijative čiji rezultat može biti samo širenje razdora među građanima Republike Hrvatske i poticaj na stvaranje novih oblika netolerancije i netrpeljivosti te umanjenje stečenih prava žena u obitelji i ljudskih prava općenito, umjesto da zajednički nastavimo izgradnju naprednog, modernog, otvorenog i tolerantnog društva. Gradsko vijeće Grada Pula - Pola protivi se diskriminaciji u svakom pojavnom obliku. Nazadnim ideologijama nema mjesta u modernoj, demokratskoj, multinacionalnoj Puli, Istri i Hrvatskoj. Naše jasno opredjeljenje jest nastavak gradnje otvorenog suživota temeljenog na ljudskim pravima svih građana koji su ravnopravni u pravima i obvezama'... Cjeloviti sadržaj Deklaracije može se naći na: http://www.pula.hr/site_media/media/uploads/content/images/2018/05/30/03-prijedlog-deklaracije-o-osudi-svakog-oblika-diskriminacije.pdf Deklaraciju je predstavio vijećnik Valter Boljunčić, a nekoliko se vijećnika uključilo u podužu raspravu. Prvi je govorio vijećnik Mirko Jurkić koji je rekao kako smatra da ovakav tip deklaracije nije u ingerenciji jednog gradskog vijeća već za to postoje institucije na državnoj razini. Dodao je kako svatko ima pravo prikupljati potpise. Jurkiću je odgovorio predsjednik Vijeća Tiziano Sošić obrazloženjem kako ne postoji odredba koja bi Gradskom vijeću zabranila da se očituje o bilo kojoj tematici. Njome se ne napadaju stranke, već takve inicijative, a vijećnici će moći izraziti svoje stavove, rekao je Sošić. Potom su vijećnici doista i izrazili svoje stavove. Tako je vijećnik Danijel Ferić rekao kako njihov klub nema problema da se o takvoj deklaraciji raspravlja, te po njima može biti 'svakog tjedna deklaracija jedna', no, dok pozdravljaju njezin sadržaj, ipak dodaje kako je ona zakašnjela i trebala je biti poslana ranije, a ne nakon prikupljanja potpisa. Dodao je i kako je Grad trebao uskratiti površine za prikupljanje takvih potpisa ili pozvati građane da ne potpisuju što je logičan slijed nakon zabrane koncerta Thompsona u Puli. 'Ukoliko će biti prikupljen dovoljan broj potpisa, SDP će tražiti ocjenu ustavnosti takvih pitanja jer su suprotna Ustavu RH', zaključio je Ferić. Vijećnica Sanja Radolović izrazila je strah ukoliko takva inicijativa uspije, te je istaknula kako bi ovakva Deklaracija trebala biti donesena na razini svih općina i gradova, te Županije. Drugačijeg mišljenja bio je vijećnik Petar Ćurić koji je kazao kako se na ovaj način diskriminira dio hrvatskog naroda jer im se ne dozvoljava da prikupljaju potpise. 'Ovo je čisti populizam. Želite poslati poruku da smo kulturni i napredni, dok u Istri i Puli vlada totalitarizam. Uskoro ćete nestati s političke scene, ja ovdje govorim u ime onih koji nisu vaši glasači. Ja se ovdje osjećam kao manjina', rekao je Ćurić i zaključio kako Grad Pula brani Thompsonu pravo na rad – 'Morati ćete pustiti Thompsona u Arenu, doći će taj dan', rekao je Ćurić. Da će biti suzdržana jer je Referendum više svjetonazorskog pogleda, istaknula je vijećnica Gordana Čakić, dok je vijećnica Gattoni Stepanov dodala kako mnogi i nisu informirani o sadržaju istanbulske konvencije, te su žrtve interpretacije elita, u ovom slučaju možda crkvenih elita. 'Istanbulska konvencija je prihvaćena na nivou države. To nije sporno, no ne možete zabraniti ljudima da prikupljaju potpise, to je njihovo demokratsko pravo', uključio se ponovno Jurkić. Vijećnik Radenko Ognjenović je dodao kako nije normalno da se o tome uopće raspravlja u 21 stoljeću, a vijećnik Siniša Gordić podsjetio je da se takvi ljudi u Njemačkoj na ulici tuku s policijom. Predlagatelj Deklaracije Valter Boljunčić istaknuo je kako se Gradsko vijeće treba očitovati radi ljudi koji bi mogli biti negativno zahvaćeni, te kako nitko nema pravo zadirati u tuđi život. Gradonačelnik Boris Miletić je pak podsjetio da je upravo IDS inzistirao da se o istanbulskoj konvenciji očituje Vlada, te kazao kako takve inicijative o smanjivanju i ograničavanju prava žaloste, ali su one tek prvi korak – što će biti sljedeće ako o tome šutimo?, zapitao je. Komentirao je i prozivke oko koncerta Marka Perkovića Thompsona: 'Nije gradonačelnik zabranio Thompsona. Za pjevati u Areni – spomeniku nulte kategorije treba zadovoljiti određene kriterije'... Ćuriću je pak poručio kako ovdje nije u manjini kao Hrvat, već je u manjini po stavu. (D.F./M.Z.)

  0 0

  VELI JOŽE IZ OSIJEKA Mnogi su nogometaši ostavili dubok trag igrajući u Puli, no definitivno je samo jedan kapetan ovogodišnje zeleno-žute "lađe" Aljoša Vojnović. Ono što je prva želja svih navijača Istre 1961 je dogovor oko ugovora Aljoše Vojnovića s Osijekom i da Aljo bude predvodnik nove Istre 1961, želja svih je da nas kapetan povede u novu sezonu. Prvi i osnovni zadatak trebao bi biti "legalizirati" predvodnika i vratiti ga u Pulu s ugovorom kojeg će osječki Veli Jože krenuti u stvaranje stabilne momčadi. Naravno da su želja navijača i Nikola Matas i Franjo Prce no Vojnović bi morao biti imperativ nove uprave ma ko god stao na njeno čelo, Končar, Španjolci ili neko treći.   Kapetan je dirnuo pulsku javnost i zadnjim statusom u kojem kaže: "...hvala gradu Puli i klubu što su me primili kao svojega, zadužili ste me... a dečkima iz svlačionice kapa do poda, izgurali ste ovu polusezonu jer ste karakteri, jer ste fajteri, jer ste ljudi!!! iskreno se nadam da se vidimo na proljeće". Vjerojatno je mislio na prvi dio sezone, a mi kažemo: moramo se vidjeti kapetane, moramo zajedno u Europu... (NMF)

  0 0
 • 06/05/18--03:53: Tučonosno nevrijeme u Puli
 • UVOD U PREDSTOJEĆI NESTABILNI TJEDAN Nakon tuče koja se u prethodnih nekoliko dana sručila na mjesta u unutrašnjosti Istre, danas je i jug poluotoka zahvatilo nevrijeme. Jak sustav koji se u jutarnjim satima utorka formirao na otvorenom moru između Istre i otoka Lošinja donio je oko podneva obilne oborine i u najveći istarski grad. Kako je to izgledalo u Puli pogledajte u našem foto prilogu. (Rex/foto:Manuel Angelini)

  0 0

  DVODNEVAN POSJET PREDVOĐEN PREDSJEDNIKOM VLADE ZDENKOM ĆOSIĆEM Danas je, u sjedištu Istarske razvojne agencije u Puli, upriličen prijem za visoku delegaciju Županije Zapadnohercegovačke, predvođenu predsjednikom Vlade Zdenkom Ćosićem, koja boravi u dvodnevnoj posjeti Istri. Gostima su se uvodno obratili predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić i direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti te su izrazili zadovoljstvo što Županija Zapadnohercegovačka već treći put bira Istarsku županiju i njezine jedinice lokalne samouprave kao primjer dobre prakse za posjetu. Domaćini su, tom prilikom, istaknuli spremnost na suradnju u razvojnim projektima, kao i u razmjeni znanja i iskustva. V.d. pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije Ezio Pinzan detaljnije je predstavio razvojne programe s naglaskom na Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, dok je pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić istaknuo značaj razvojnih planova Grada Pule, posebno onih u sklopu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU). Direktor IDA-e Boris Sabatti predstavio je nadalje detaljnije programe podrške koje IDA pruža poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave u Istarskoj županiji, dok se direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić osvrnuo na razvojne planove i programe AZRRI-a, posebice u pogledu revitalizacije autohtonih istarskih pasmina poput boškarina i magarca te rada Centra za maslinarstvo. Delegacija će u sklopu posjete boraviti i u Gradu Labinu, gdje će se upoznati s razvojnim planovima i programima, s naglaskom na gospodarstvo te će posjetiti tamošnju poduzetničku zonu. (Rex/foto-video:Manuel Angelini)

  0 0

  OVOLIKA KOLIČINA KIŠE POJAVLJUJE SE JEDNOM U 20 GODINA Jučer je tijekom podnevnih sati došlo do snažnog nevremena s izuzetno jakim intezitetom padalina u kratkom roku. Pragrande d.o.o. je na sustavu za nadzor i upravljanje kanalizacijskim sustavom zabilježio da je tijekom oborina, koje koje su trajale oko sat vremena, palo ukupno 42mm kiše po četvornom metru. U 20 minuta najvećeg intenziteta palo je čak 32 mm kiše po četvornom metru, a podaci ukazuju da se takva količina kiše pojavljuje jednom u 20 godina. Protoci u kanalu Pragrande su se popeli na 4.500 litara u sekundi te u Šijanskom kolektoru na 6.000 litara u sekundi, čime su dostigli svoj maksimum protoka. Retencije, lagune i kišni vrtovi na Šijanskom slivu (veliki rotor), Ulici Prekomorskih brigada, Nazorovoj ulici, Santorijevoj ulici te na Trgu Kralja Tomislava bile su u punoj funkciji čime su se rasteretili glavni odvodni kanali. Devet ekipa Pragrandea d.o.o. izašlo je na teren sa specijalnim vozilima, a interveniralo se u Polikarpovoj ulici, Trgu Republike, Mutilskoj ulici, Ulici Valmade, Anticovoj, Laginjinoj, Ciscuttievoj te u Falnatičkoj ulici. Intervencije su se uglavnom koncentrirale na podizanju i vraćanju kanalizacijskih poklopaca, te na čišćenju nanesenog materijala. Voda se s javnih površina brzo povukla kako se smanjivao intenzitet oborina, nakon čega su sve ekipe preusmjerene na čišćenje posljedica oborinskog nevremena. Pula Herculanea će u popodnevnim i noćnim satima nastaviti sa čišćenjem javnih površina i pješačkih zona gdje su padaline donijele nanose. (Rex)

  0 0

  NA DJELATNIKE VIKALO JOŠ NEKOLIKO OSOBA I GAĐALI IH BOCAMA Provedenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila sumnju da je 49-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijetnja. Muškarca se sumnjiči da je 5. lipnja oko 00.10 sati, u Emovoj ulici u Puli, vikao te vrijeđao djelatnike hitne medicinske pomoći koji su bili na intervenciji, a potom im je uputio prijetnje smrću, što je kod 60-godišnjaka, 27-godišnjaka i 27-godišnjakinje izazvalo strah i uznemirenost. Osim 49-godišnjaka, na djelatnike hitne medicinske pomoći vikalo je još desetak osoba koje su se okupile na mjestu događaja te su prema službenom vozilu bacile nekoliko boca. Protiv 49-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja. (Rex)

  0 0

  KAŠTEL PULA, SUBOTA, 09. LIPNJA 2018. U 21 SAT Maestralno smiješan stand up Neshe Bridgesa ponovno dolazi i u Pulu i to 09. lipnja 2018. u 21 sat., kao nulti dan kazališnog dijela ''Ljeta na Kaštelu''.   Ulaznice po 60 kuna se od danas, srijede, 30. svibnja 2018., mogu kupiti i to u Tisak mediji Pula i širom Istre, Activi travel Pula, Contineu Pazin, tur. agenciji Damir u Umagu i preko interneta na stranici http://www.ticketshop.hr . Na dan predstave ulaznice će biti 70 kuna. Nesha Bridges je poznat kao jedan od najboljih stand up komičara na ovim prostorima, ljudi poslije njegovog nastupa izlaze sa bolovima u trbuhu i vilici a sve zbog velike količine smijeha. Nastup je to kojeg ne smijete propustiti , jer ni jedan njegov nastup nije isti. Njegov glavni moto je ''Stand up je život, a život je stand up'' i baš iz tog života crpi svoje ''fore i fazone'' koje se stalno prepričavaju među ljudima.   Nesha Bridges se stand up komedijom bavi od kad se rodio, a sve što mu se u međuvremenu dešavalo – podstanarski problemi kod gazde Kineza, facijalna paraliza zbog stalnog osmjehivanja u uniformi radnika McDonalds-a i mnoge druge avanture – jedva čeka podijeliti s publikom. Njegov nastup se velikim djelom zasniva na realnim pričama i likovima iz svoga „kraja“ i sjajnim imitacijama istih. Nikada ne zapisuje svoje tekstove jer smatra da se tako gubi spontanost, što je i glavna karakteristika njegovog nastupa. Izvođač je i autor nekoliko šaljivih muzičkih numera, od kojih je najpoznatija ''Riki Martine...'' koja je bila veliki hit na You tubeu. Nikako ne propustite ovaj show i dođite na veliku porciju smijeha na Kaštelu uz maestralnog Neshu Bridgesa. (rex)

  0 0

  SAMO U SVIBNJU VEĆI BROJ NOĆENJA ZA 69% U ODNOSU NA PROŠLU GODINU Pula je ove godine uspješno otvorila turističku predsezonu. U prvih pet mjeseci ove godine, najveći je istarski grad posjetilo 68.471 gostiju, što ukazuje na rast od 25%, a pritom je ostvareno 245.979 noćenja ili čak 39% više nego u istom razdoblju prošle godine. Rezultat je to sve kvalitetnije turističke ponude s više od 1.000 kulturnih manifestacija koje se godišnje održe u našem tritisućljetnom gradu. Rast broja dolazaka gostiju se posebno odnosi na goste iz Njemačke koji su ostvarili ukupno 130% više noćenja. Gradonačelnik Pule Boris Miletić je povodom i više nego sjajnog otvaranja turističke predsezone pohvalio sve turističke djelatnike na iznimnom trudu i uloženom radu koji sada poprima ozbiljne rezultate i izvanredni uspjeh. "Turizam nam se nije dogodio sam od sebe, već je rezultat mnogih ulaganja i vrijednog rada svih naših sugrađana i djelatnika u turističkom sektoru. Vjerujem kako su to prepoznali posjetitelji mnogih zemalja i kako je i to, uz sve prirodne ljepote koje imamo, jedan od glavnih razloga zašto se mnogi i vraćaju ovdje svake godine. Vjerujem kako će i ova ljetna sezona završiti s rekordnim rezultatima“, istaknuo je gradonačelnik. Iako se rast u turizmu broji iz mjeseca u mjesec, on je posebno vidljiv u svibnju kada je Pulu posjetilo 35.486 gostiju, odnosno 47% više nego u svibnju 2017. godine, a koji su ostvarili 145.319 noćenja ili u postotku čak 69% više. (Rex)

older | 1 | .... | 534 | 535 | (Page 536) | 537 | 538 | .... | 621 | newer